سعادت آباد، بین چهارراه سرو و بلوار شهرداری، خیابان شهید ریاضی بخشایش، بیمارستان عرفان
۲۳۰۲۱۰۰۰ (۹۸۲۱+)

روش PGD-IVF برای جلوگیری از ناهنجاری های تک ژنی

تشخیص اختلالات ژنتیکی قبل از کاشت جنین (Pre-implantation genetic diagnosis (PGD)) شامل ارزیابی وضعیت جنین در رابطه با یک بیماری خاص ژنتیکی است که یکی یا هر دو پدر و مادر حامل آن هستند. یک اختلال ژنتیکی در پدر و مادر ممکن است موجب بروز یک بیماری یا سندرم خاص در فرزندان یا موجب عدم موفقیت بارداری شود. روش PGD باید همراه با روش درمان ناباروری IVF که برای زوج های نابارور استفاده می شود، انجام شود. تفاوت در اینجاست که در این روش جنین قبل از کاشت تحت آزمایشات برای بررسی بیماری های ژنتیکی قرار می گیرد.

در چه شرایطی انجام روش PGD-IVF مناسب است؟

زوج هایی که می خواهند بچه دار شوند، ممکن است از بیماری های ژنتیکی که حامل آن هستند آگاه باشند. طیف وسیعی از بیماری های ژنتیکی می توانند با روش PGD-IVF تشخیص داده شوند. این بیماری ها شامل فیبروز کیستیک، تای ساکس، دیستروفی عضلانی، بیماری هانتینگتون و بیماری های دیگر می شود. در شرایط زیر انجام روش PGD-IVF کاربری دارد:

• یکی از زوجین یا یکی از اعضای خانواده بیماری ژنتیکی داشته باشد یا یکی یا هر دو زوجین اختلال ژنتیکی داشته باشند.
  • تست ژنتیک مخصوص نژاد مانند تست فیبروز کیستیک در سفیدپوستان یا تای ساکس در یهودیان اشکنازی در یک یا هر دو والدین مثبت شده باشد.
  • والدین ممکن است کودک یا عضو خانواده ای داشته باشند که برای ادامه زندگی نیاز به سلول های بنیادی سازگار داشته باشد. در چنین شرایطی جنینی که سازگاری مد نظر مانند یک نوع بافت سازگار با خواهر یا برادرش داشته باشد، می تواند با سلول های خونی بند ناف به آن عضو خانواده کمک کند.
  • مادر حامل اختلال ژنتیکی شناخته شده مرتبط با کروموزوم X باشد که برای آن هنوز تشخیص مولکولی وجود ندارد. از آنجایی که 50% احتمال دارد که جنین پسر باشد، در نتیجه در چنین شرایطی تعیین جنسیت می کنند تا جنین دختر که تحت تاثیر این کروموزوم نیست در رحم کاشته شود.

مرکز درمان ناباروری بیمارستان عرفان تلاش می کند تا با استفاده از روش های علمی به عنوان یکی از بهترین بیمارستان های خصوصی ایران و خاورمیانه خدمات خود را به بیماران عزیز ارائه دهد.

منابع

نظر دهید