بالاترین رتبه اعتباربخشی بین المللی کانادا (ACI) در سال ۲۰۱۶
کسب رتبه درجه یک طبق ارزیابی وزارت بهداشت، در سه سال پیاپی تاکنون
پذیرش بیماران خارجی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
مجهز به پیشرفته ترین آزمایشگاهها و مراکز تصویربرداری پزشکی با عملکردی دقیق
درحال حاضر تنها راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دستها با آب و صابون به مدت 02 ثانیه و پیروی از اصول تغذیه صحیح است.
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن میتوان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.
تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست. با استفاده از جایگزین های مواد غذایی میتوان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها استفاده کنید.
بهترین منبع پروتئینی ارزانتر، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.
برای پیشگیری از کرونا، مکمل های مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید. به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزیها و میوه های فصل استفاده کنید.
با مصرف روزانه حداقل 5 واحد سبزی و میوه و 3 وعده سبزی ویتامین C مورد نیاز بدن تأمین میشود.
از میوههای فصل مثل انواع مرکبات که غنی از ویتامین C هستند روزانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید. یک عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین C مورد نیاز روزانه را تأمین میکند.
برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید.
اگر به دلیل مشکلات گوارشی قادر به مصرف سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را بهشکل بخارپز مصرف کنید.
افراد بالای 10 سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ماهانه یک مکمل ویتامین D 52 هزار واحدی مصرف کنند.
در کودکان 0 تا 10 سال، مصرف هر دوماه یک عدد مکمل 52 هزارواحدی ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا کمک میکند.
در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید .- غذاهای چرب و پرنمک با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کرونا را افزایش میدهند
.
- مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کرونا را بیشتر میکنند.
به جای استفاده از نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی که قند افزوده دارند و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین استفاده کنید.
از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم، کدو حلوایی، انواع کلم و گل کلم و هویج، که سرشار از ویتامین c و Aهستند، استفاده کنید.
مصرف سس های چرب که معمولا نمک و شکر زیادی هم دارند را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنیهایی مثل انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.
تا جایی که ممکن است، روزانه: ماست، پنیر و شیر کم چرب مصرف کنید.
مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن میشوند را محدود کنید. تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمتر شود.
در دوران قرنطینه خانگی به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک )مانند آجیل و تخمههای نمکی( و شیرین )مانند:
- انواع شیرینی، شکلات و بیسکویت و نوشیدنیهای شیرین شده با قند(، از انواع میوهها ی فصلی و تازه استفاده کنید.
- خود سرانه مکملهای ویتامین A ، روی و آهن مصرف نکنید و از سبزیها و میوههایی که بهصورت طبیعی دارای این
ویتامینها هستند، استفاده تمایید.
- حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند. بنابراین در وعدههای غذایی اصلی روزانه از حبوبات
استفاده کنید.
- خوردن یک نیاز حیاتی است، ولی خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است.
- انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشک و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی هستند. در مصرف آنها افراط نکنید.
- مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و شیرین خطر ابتلای شما به کرونا را افزایش میدهد.
- در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما میگویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم (نمک)، قند و چربی وجود دارد.
- توجه به نشانگر رنگی تغذیه ای محصولات غذایی تضمین خریدی سالمتر و سیستم ایمنی قویتر برای پیشگیری ازکرونا است.
- احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.
- احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا میشوند پایین است پس به فکر کنترل وزن خود باشید.
- با کاهش مصرف قند و شکر و شیرینی از ابتلا به دیابت، چاقی و کرونا پیشگیری کنید.
چاقی = افزایش احتمال ابتلا به کرونا = خداحافظی با زندگی
سعی کنید دو سوم بشقاب غذایتان را به سبزیجات و حبوبات اختصاص دهید.
بجای نانهای سفید از نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.
برای پیشگیری از اضافه وزن در دوران همه گیری کرونا، در خانه با کودکان خود بازیهای پرتحرک انجام دهید.
برای پیشگیری از چاقی کودکان، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با رایانه را محدود کنید.
حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو و یا عدس یا ماش را با نان مصرف کنید تا پروتئینی با ارزش غذایی گوشت به بدنتان برسد.
به مواد غذایی حاوی حبوبات )عدسی، خوراک لوبیا و ....( چاشنیهای حاوی ویتامین C مانند: آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
با مصرف شیر غنی شده با ویتامین D ، بخشی از نیاز بدن به این ویتامین تأمین میشود.
در دوره همهگیری کرونا، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامهریزی شخصی داشته باشید.
برای تشویق کودکان و نوجوانان به تحرک بیشتر در ایام ماندن در منزل، به طور دسته جمعی همراه اعضای خانواده ورزش کنید.
کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش میدهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
هیچکدام از وعده های غذایی را حذف نکنید چرا که این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف میکند.
کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی میشود . خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت بهصورت روزانه برای
بزرگسالان توصیه میشود. کودکان بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب نیاز دارند.
از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذاهای مصرفی استفاده کنید. این سه ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.
تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بهصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیمپز کردن، عسلی نمودن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.
از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. این جوانهها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کنند.
هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه کند. تحت تاثیر شایعات در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوشها افراط ننمایید. تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.
مواد غذایی را از مراکز معتبر و تحت نظارت ارگان های بهداشتی تهیه نمایید.
مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمایید. از روشهای بخار پز یا آبپز کردن به جای سرخ کردن استفاده نمایید.
دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی – عروقی، خطر ابتلا به کرونا را بیشتر میکنند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماری ها بکوشید.
برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن، بجای روغن های حیوانی و روغن دمبه که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی و در حد متعادل استفاده کنید.
تهیه شده در : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
منایع: